Dani nauke i privrede 2024

Služba za inovacije Privredne komore Srbije u saradnji sa istraživačima tri fakulteta Univerziteta u Beogradu, Saobraćajnim, Ekonomskim i Fakultetom organizacionih nauka, i Evropskom mrežom preduzetništva u okviru Saveta za saradnju nauke i privrede, pozivaju Vas na događaj Dani nauke i privrede 2024“, koji će se održati u ponedeljak 8. aprila 2024. godine, od 11 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, sala 2 u prizemlju).  

Prvi deo događaja je posvećen nalazima ovih istraživanja kroz prikaz rezultata projekta PANACEA koji se realizuje uz podršku Fonda za nauku Republiku Srbije. Pored rezultata istraživanja učesnici će imati priliku da se upoznaju i sa iskustvima platformi koji posluju u Srbiji i srodnim razvojnim inicijativama. U drugom delu događaja ćete imati priliku da se informišete o uslovima Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju koje promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje finansijsku, medijsku i edukativnu podršku i ove godine obeležava 20 godina od organizovanja prvog takmičenja. Saznaćete relevantne informacije o dostupnim izvorima finansiranja i Programu Evropske unije za inovacije – Horizont Evropa, kao i uslugama Evropske mreže preduzetništva.

Cilj događaja je da upozna javnost sa inovativnim poslovnim modelima platformske ekonomije i ekonomije deljenja, stanjem i perspektivama u Srbiji, kao i postojećim ali i novim izvorima finasiranjima njihovog daljeg razvoja. Prema nalazima istraživanja ovih modela u Srbiji saradnja nauke i privrede je ključna za otključavanje potencijala ovog razvoja i prevazilaženje izazova sa kojima se ovi inovativni poslovni modeli suočavaju.

Molimo Vas da Vaše prisustvo na događaju potvrdite popunjavanjem formulara: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdig6JZnuiEtMlQX3dccd2C94I0MUhFh9SJHb0s6vUsvZ99Mg/viewform?usp=sf_link 

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.