Ovogodišnji Forum naprednih tehnologija u znaku Transformacije

U Naučno-tehnološkom parku Niš uspešno je realizovan još jedan Forum naprednih tehnologija (FNT), na temu Transformacije, a posebno se diskutovalo o transformaciji privrede, inovacionog ekosistema i obrazovanja u našem regionu i zemlji.

U tri sale uporedo su se vodile različite panel-diskusije, gde su posetioci naspram svojih interesovanja bili u prilici da slušaju brojne stručnjake iz javnog sektora, oblasti ekonomije, IT industrije, preduzetništva, kao i akademskog sveta, koji su se zajedničkim naporima trudili da rasvetle transformaciju privrede i obrazovanja u uslovima ubrzanog razvoja veštačke inteligencije, otkriju postojeće trendove i izazove, ali i buduće tendencije razvoja inovacionog i startap ekosistema.

Direktor NTP Niš dr Milan Ranđelović istakao je da je Forum naprenih tehnologija posledica želje zajednice da se okupi, promoviše i razvija inovacioni ekosistem u regionu, i da kroz forum definiše svoje potrebe i ciljeve. Prema njegovim rečima, na samom početku Foruma 2015. i 2016. jedan od glavnih ciljeva Foruma bila je definisana potreba za formiranjem Naučno-tehnološkog parka, a da se danas sa izvesnim početkom izgradnje novog objekta Naučno-tehnolopkog parka Niš javlja potreba za novom vizijom i daljim planovima za razvoj, ne samo parka, već i inovacionog ekosistema ovog dela Srbije. Ključna tačka 7. Foruma bila je i kako se Srbija prilagođava i postaje lider u eri tehnoloških inovacija čijem razmatranju su doprineli sagovornici na panelu koji svakodnevno svedoče razvoju inovacionog i startap ekosistema naše zemlje.

Osim panel-diskusija i virtuelnog sajma zapošljavanja, Forum je obuhvatio i radionice veština i predavanja na aktuelne teme – u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Nišu, kompanijom Motorola i Hello World, biće održana celodnevna predavanja sa akcentom na najaktuelnije teme uključujući transformaciju poslovanja, izazove i prilike koje mladi mogu da iskuse u poslovnom svetu. Ovi segmenti Foruma imali su za cilj da ukažu na moguđnosti, ali i prepreke koje su očekivane na putu ka uspehu u brzo menjajućem tehnološkom svetu.

 Izvor: NTP Niš

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.