Kako se postaje lider u tehnološkom transferu, primer Švajcarske – Predavanje Matthias Kuhn-a 14. septembra u NTP Beograd

O važnoj temi transfera tehnologije, kako inovacije iz istraživačkih laboratorija i projekata uspešno preneti na komercijalno tržište, ekskluzivno 14. septembra od 10h na predavanju u NTP Beograd govoriće Matthias Kuhnpredsednik Švajcarske asocijacije za transfer tehnologije (Switt).

Kuhn će ukazati na ključne korake, izazove i dostignuća u procesu transfera tehnologije u Švajcarskoj konfederaciji, i šta možemo da naučimo iz iskustva zemlje koja je postala svetski lider u ovom domenu.

Prijave su obavezne na LINKU, do utorka 12 . septembra u podne.

Kuhn ima bogato iskustvo u domenu komercijalizacije tehnologija. Suosnivač je i menadžer INNOGAP „proof of concept“ fonda koji već od 2009. godine podržava tehnološke projekte. Dugogodišnji rad sa startapima i interesovanje za preduzetništvo rezultiralo je i osnivanjem Globalne nedelje preduzetništva u Ženevi, gde organizuje godišnje startap takmičenje za studente i istraživače. Ima isksustva i u fundrising-u. Povremeno radi kao međunarodni trener za Svetsku organizaciju intelektualne svojine (WIPO), u diviziji malih i srednjih preduzeća.

Ovo predavanje NTP Beograd organizuje u saradnji sa Švajcarskim institutom za zaštitu intelektualne svojine (Swiss IPI) u okviru projekta „Tehnopark Srbija 2 – Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“ koji NTP Beograd sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Izvor: NTP BG

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.