Prvi AI Masterclass – Nova era edukacije u oblasti veštačke inteligencije

Institut za veštačku inteligenciju Srbije zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka udružuje snage i sa ponosom najavljuje prvi AI Masterclass "Regulisanje veštačke inteligencije: pravni i etički izazovi"

Ovaj sveobuhvatni program edukacije o regulisanju veštačke inteligencije realizovaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstva informisanja i telekomunikacija i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i uz podršku brojnih partnera iz privrede.

Prvi AI Masterclass ima za cilj da okupi vodeće stručnjake iz domena veštačke inteligencije, prava i etike koji će zajedno razmotriti aktuelne i buduće izazove u regulisanju veštačke inteligencije. Pored analize trenutnih pravnih okvira, diskusije će se fokusirati i na etičke aspekte primene VI u različitim industrijskim sektorima.

Tokom ove jeseni učesnici će imati priliku da istraže temu veštačke inteligencije, kao i njene pravne i etičke dileme kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sesija. Na interaktivnim predavanjima i radionicama proučavaće se aktuelna pitanja kao što su značaj veštačke inteligencije u biznisu, poslovni modeli zasnovani na analizi podataka, uloga VI u održavanju informacione bezbednosti, sprečavanje diskriminacije u kontekstu veštačke inteligencije, zaštita prava na podatke i značaj otvorenih podataka, itd.

Detalje o prvom AI Masterclass-u saznajte na sledećem linku

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.