Отворена Лабораторија за молекуларну анализу хране на Институту за прехрамбене технологије у Новом Саду

Лабораторија за молекуларну анализу хране отворена је данас на научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду.
 
 
 
 
Лабораторију за молекуларну анализу хране, чије опремање је подржала Покрајинска влада са 16 милиона динара, отворио је председник Покрајинске владе Игор Мировић. Он је истакао да је Институт ФИНС једна од водећих установа из ове области у земљи и региону, оцењујући да представља значајно место у повезивању науке и привреде. 
 
Институт за прехрамбене технологије добио је средства Покрајинске владе за набавку најсавременије лабораторије и опреме која ће служити за прецизне анализе хране које су значајне за утврђивање квалитета хране и производа, а за којима постоји велика тражња привреде. Директорка Инсититута ФИНС Оливера Ђурагић истакла је да је ово велики дан за Институт, јер ће отварање лабораторије допринети проширењу асортимана анализа и бољем позиционирању на тржишту.