Отворене пријаве за онлајн програм подршке за стартапе који желе да изађу на тржиште Уједињеног краљевства

Први догађај у склопу програма подршке стартапима који желе да лансирају свој производ у Уједињеном краљевству, под називом "Key support for your business in the UK" биће одржан у среду 2. децембра, у организацији британског Одељења за међународну трговину и Questups-a. Присуство је бесплатно, али постоји ограничење од 20 места за која је обавезна пријава.

Главне теме "Key support for your business in the UK" су:

- помоћ прилагођена технолошким предузетницима.

- приступ и упознавање са кључним људима;

- процена тржишних прилика;

- истраживање тржишта по наруџбини;

- помоћ у одабиру најбоље локације на тржишту;

- оснивање у Великој Британији;

- проналажење врхунског тима;

- порески савет;

- подршка приликом подношења захтева за визе и уласка у Велику Британију;

- постојећа државна подршка и програми "неге" за компаније које су већ покренуле бизнис;

Позивају се технолошки стартапи који својом go-to-market стратегијом таргетирају УК, затим компаније које пружају услуге и желе да се издвоје производом које су саме створиле, као и технолошки бизниси који траже начин да се прошире на међународно тржиште и подршку у процењивању сценарија са високим потенцијалом.

Овај догађај је део 2021 UK TechProsperity Program који укључује три онлајн догађаја који ће се одржати између децембра 2020. и фебруара 2021. У марту, у британској амбасади у Софији, уживо ће бити одржана и радионица.

Догађај ће бити одржан у среду 2. децембра. Заинтересовани могу да се пријаве ОВДЕ, а крајњи рок за пријаву је 30. новембар. Одабране компаније ће добити упутства како да се прикључе догађају преко Зоом-а.