Постављена иновативна кабина фирме 365ADS за дезинфекцију испред хале Чаир у Нишу

Кабина у којој медицинари и пацијенти могу да се при уласку и изласку у привремену болницу дезинфикују за неколико секунди, постављена је испред хале Чаир у Нишу где се тренутно лече оболели од корона вируса. Ова кабина један је од победника конкурса Фонда за иновациону делатност за допринос сузбијању пандемије COVID-19, а осмислила ју је домаћа фирма 365ADS

Прва кабина постављена је испред хале Чаир потпуно је аутоматизована и има два места. Прилагођена је за дезинфекцију целог тела при уласку у халу, односно деконтаминацију при изласку из сале за само неколико секунди. Како би се смањио ризик од заразе корона вирусом, процеси у кабини су онлине контролисани, без потребе за изласком техничке подршке на терен - наводи се из саопштења ове фирме.

Изјавили су да је она само једна од верзија кабина које ће, у сарадњи са Владом Републике Србије, бити постављене и у другим државним и здравственим установама.

Кабине које ће бити постављене широм земље имаће опције и бесконтактног аутоматског мерења телесне температуре сваког корисника, али и УВ дезинфекције личних ствари, попут телефона, кључева, новчаника.

Прва три прототипа кабина ће, у договору са Фондом и Владом, ова компанија поклонити здравственим установама где се јави највећа потреба за њима, након чега ће компанија израдити кабине за све друге здравствене и државне установе, без жеље за додатном зарадом - навели су представици фирме 365ADS.

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.