ИТ ХЕРОЈИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНЕ - ПРИСТИГЛО ВИШЕ ОД 80 ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА

”За само неколико дана од када смо објавили почетак иницијативе ”Буди И Ти херој”, на адресу мог кабинета пристигло је преко 80 иновативних предлога ИТ компанија, организација, предузетника који желе да помогну држави у борби против корона вируса”, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је истакао да се међу предлозима налазе софтвери за подизање ефикасности државне управе у времену кризе, као што је аутоматизовано издавање дозвола за кретање, комуникација са грађанима у изолацији, платформе за електронску трговину, али и предлози за производњу иновативних маски, визира, тунела за дезинфекцију.

Министар се захвалио ИТ заједници на пристиглим предлозима и истакао да ће њихова решења оцењивати Радна група састављена од представника водећих српских ИТ компанија, организација, академије и стручњака. ”Радна група ће изабрати најбоља и најпотребнија решења. Та решења ћемо покушати да у што краћем року имплеметирамо у оквиру државних органа заједно са кабинетом премијерке Ане Брнабић и Владином Канцеларијом за ИТ”, истакао је Поповић.

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.