ИСТЕКАО РОК ЗА ПРИЈАВУ ИНОВАТИВНИХ ПРОЈЕКАТА ПРЕДУЗЕЋА

Јавни позив за подношење предлога иновативних пројеката предузећа за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација је затворен јуче, 31. августа у 15 часова.

Тим Фонда за иновациону делатност ће у наредном периоду радити на провери подобности пристиглих пријава. Сви пројекти који испуне услове подобности биће упућени на међународну независну процену коју спроводе технички рецензенти и петочлана Eкспертска комисија.

Након прве фазе процене, најквалитетнији пројекти добиће прилику да уживо презентују своје иновације пред Експертском комисијом, после чега се доноси коначна одлука о финансирању на основу квалитета пројеката и расположивих средстава опредељених за јавни позив. Одлука о ужем избору очекује се крајем октобра, док се финализација поступка коначног избора пројеката за финансирање очекује крајем новембра 2020. године.

За овај јавни позив обезбеђена су средства у износу од шест милиона евра у оквиру буџета Републике Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а кроз „Пројекат за унапређење конкурентности и запошљавања“ (по основу Споразума о зајму између Републике Србије и Светске банке).

Newsletter

For more information about news in terms of innovation, please subscribe to our Newsletter.

You have successfully been subscribed.

You are already subscribed.

You cannot subscribe to this newsletter.