Beehold – član NTP Niš, obezbedio anđeosku investiciju

Beehold inovativni startap, član Naučno-tehnološkog parka Niš, postigao je značajan uspeh finalizacijom svoje prve investicije od 50.000 dolara, obezbeđene od strane Spring Activator-a iz Kanade i grupe poslovnih anđela iz Kanade, Bosne i Hercegovine i Turske.

Ovaj korak predstavlja početak nove faze u njihovoj misiji da revolucionarišu pčelarstvo korišćenjem veštačke inteligencije. Sa procenjenom vrednošću od 2 miliona dolara, Beehold je investiciju sproveo preko SAFE mehanizma.

Osnovan s vizijom transformisanja tradicionalnog pčelarenja, Beehold radi na razvoju Digitalnog pčelarevog asistenta – tehnološko rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji. Ovaj sistem nudi smernice za optimalno pčelarenje, predviđa prinose i potencijalne probleme, i smanjuje potrebu za ručnim pregledom košnica za do 80%. Takođe, doprinosi smanjenju fizičkog rada pčelara za 50% i istovremeno povećava prihode za 20%.

S novim finansijskim sredstvima, Beehold planira da proizvede tri nova, patentom zaštićena, uređaja za prikupljanje podataka visoke rezolucije iz košnica. Ovi uređaji će biti raspoređeni po različitim pčelinjacima za prikupljanje velikih količina podataka, koji će se koristiti za treniranje AI tehnologije i dalje unapređivanje njene preciznosti. Osim toga, investicija će omogućiti ekspanziju prodaje Beeholda-a i kontinuirani rast poslovanja.

Izvor: NTP Niš

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.