Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Ove godine na konkursu učestvovalo je skoro 400 kompanija iz Centralne Evrope, prosečna stopa rasta iznosi 1502 odsto, a kompanije iz sedam država ostvarile su plasman među Top 50 brzorastućih tehnoloških kompanija.

Srpska kompanija Factory World Wide, koja se bavi izradom softverskih rešenja za domaće i inostrane klijente, po drugi put se plasirala na listu najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi (CE Technology Fast 50) i ove godine je zauzela 17. mesto, zabeleživši četvorogodišnji rast prihoda od 1496 odsto (2019-2022), objavila je konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte.

Takođe, kompanija je i oce godine prepoznata u kategoriji “Zvezde pozitivnog uticaja” (Impact Stars) koja prepoznaje kompanije koje svojim proizvodom ili uslugom imaju pozitivan uticaj na jedan od sledećih segmenata: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost.

U kategoriji “Kompanije u usponu”, kompanija EM Analytic Solutions, koja se bavi razvojem inovativnih softverskih rešenja za poslovnu inteligenciju, zauzela je visoko 10. mesto ostvarivši trogodišnji rast prihoda od 469 odsto (2020-2022.).

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.