Poseta ministarke Begović Naučno-tehnološkom centru Nis-a

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije, dr Jelena Begović, posetila je Naučno-tehnološki centar (NTC) kompanije NIS u Novom Sadu.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a i Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra su ovom prilikom upoznali dr Begović sa osnovnim pravcima delatnosti NTC-a koji, između ostalog,  pruža naučno-tehnološku podršku u svim fazama istraživanja i proizvodnje nafte i gasa i sprovodi digitalizaciju i razvoj inovacija u svim biznis segmentima kompanije.

Dr Begović upoznata je i sa ključnim projektima Centra, planovima kada je reč o razvoju IT infrastrukture i primeni novih informacionih tehnologija, kao i sa investicijama NIS-a u obrazovni sistem. Ministarka Begović je obišla i laboratoriju za prijem geoloških uzoraka koja posluje u okviru NTC-a. Ovom prilikom dr Begović je upoznala i mlade stipendiste NIS-a koji su po završetku školovanja svoj profesionalni put počeli da grade upravo u NTC-u.

NIS godinama stipendira talentovane učenike i studente u okviru programa „Energija znanja“ koji, između ostalog, ima za cilj ulaganje u razvoj visokoobrazovanog kadra za potrebe kompanije. Kao kompanija koja kontinuirano ulaže u razvoj obrazovnog sistema u Srbiji, NIS  intenzivno sarađuje sa brojnim domaćim i stranim obrazovnim i naučnim institucijama, dok su značajne investicije usmerene i na razvoj NTC-a koji predstavlja okosnicu tehnološkog i naučnog razvoja NIS-a.

Izvor: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.