NS Smart Hakaton

NS Smart Hakaton je događaj koji se organizuje radi pronalaženja inovativnih rešenja za realizaciju najrazličitijih akuelnih izazova u našem gradu, kako bi se doprinelo podizanju kvaliteta života svih građana.

Koristeći savremene tehnologije i aplikacije, timovi će predstaviti svoja kreativna i funkcionalna rešenja u formi konkretnih projekata.

Pobedničke timove ovog takmičenja očekuju vredne nagrade, mentorska podrška eksperata radi detaljnije razrade samih projekata i besplatni dvomesečni program startap akceleracije, sa najvećim stručnjacima iz regiona, a koji će organizovati Naučno-tehnološki park Novi Sad ove godine uz podršku Grada Novog Sada i našeg partnera EU Info point NS.

Ideja je da Hakaton na jednom mestu okupi studente, kompanije, univerzitetske profesore i sve one koji žele da svojim znanjem, radom i sjajnim idejama doprinesu da naše okruženje postane bolje i kvalitetnije mesto za život.

Teme NS Smart Hakatona:

  • Održivi transport
  • Zdravo starenje
  • Bezbednost dece
  • Energetska efikasnost
  • Upravljanje otpadom
  • Kvalitet vazduha
  • Zaštita voda

Pored izrade rešenja na zadatu temu, cilj je da se svim učesnicima Hakatona obezbede najkvalitetnije obuke kroz brojne radionice koje će držati eminentni stručnjaci kako bi kroz ovu aktivnost stekli znanja koja će ih pripremiti za preduzetničku ili poslovnu karijeru.

Ukupno će biti izabrano 10 timova od po četiri člana. Pored mogućnosti prijave već formiranih timova, biće omogućena prijava i pojedinaca.

Rok za prijavu je 14. jun, a ovo je link za prijavu.

Izvor: Naučno tehnološki park Novi Sad

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.