„Dani nauke i privrede 2023“ - 05. april 2023. godine

Služba za inovacije Privredne komore Srbije u saradnji sa EIT Manufacturing u okviru Saveta za saradnju nauke i privrede pozivaju Vas na događaj Dani nauke i privrede 2023“, koji će se održati u sredu 5. aprila 2023. godine,  u periodu od 10 do 13 časova u prostorijama Privredne komore Srbije (Resavska 13-15, velika sala). 

Cilj događaja je saradnja nauke i privrede kroz predstavljanje dodatnih podsticaja ka privatnim i javnim ulaganjima i razvoju inovacionog potencijala u Srbiji tako što privrednim društvima i istraživačima iz akademskih krugova omogućava da svoje ideje iznesu na tržištu, otvore nova radna mesta i prošire privrednu aktivnost.

U Republici Srbiji unapređeni su uslovi za poslovanje inovativnih privrednih društava, razvijena je infrastruktura za podršku startap kompanijama kroz uspostavljanje inkubatora, startap centara i naučno-tehnoloških parkova, kao i kroz uspostavljanje programa finansijske podrške putem grantova. Učinjeno je nekoliko pozitivnih koraka u ovom domenu i kroz uzastopno i značajno godišnje povećanje budžeta Fonda za inovacionu delatnost, kao i uz uspešno osmišljavanje i sprovođenje novih programa podrške kojim se podržavaju inovativne kompanije, povezuju naučno-istraživačke organizacije i privredna društva radi razvoja i komercijalizacije inovacija kako bi novi proizvodi, tehnologije i usluge izašli na tržište.

Događaj ima za cilj da na svobuhvatan način predstavi sve relevantne informacije o dostupnim aktuelnim izvorima finansiranja koje nude državne i međunarodne institucije, fondovi i agencije kako bi podstakla privredne subjekte i naučnoistraživačke organizacije da imaju bolji uvid u svoje trenutno stanje i odaberu onu mogućnost koja će povećati njihovu vrednost i plasirati ih na nova tržišta. Na događaju će i kompanije korisnici međunarodnih i domaćih finansijskih podsticaja i programa predstaviti svoja iskustva. U okviru programa, biće organizovane dve panel diskusije:

Panel 1: "Programi finansiranja inovacija u malim i srednjim preduzećima – fokus na evropske perspektive "

Panel 2: "Programi finansiranja inovacija u malim i srednjim preduzećima – fokus na domaće perspektive "

Prijave su obavezne putem sledećeg LINKA.

Prijave najkasnije poslati do 03. aprila 2023. godine do 16:00 časova.

Agenda

Pozivno pismo

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Službi za inovacije: inovacije@pks.rs .

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.