Seminar „Snagom znanja u bezbednu budućnost"

Više od 750 učesnika okupilo se na seminaru „Snagom znanja u bezbednu budućnost“ koji se održavao od 13. do 16. marta na Zlatiboru, u studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“.

Seminar organizuje Inicijativa studenata Fakulteta bezbednosti uz podršku uprave Fakulteta bezbednosti i Univerziteta u Beogradu.  

Seminar su otvorili rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, dekan Fakulteta bezbednosti UB prof. dr Vladimir Cvetković, u ime Ministarstva odbrane načelnik departmana društveno-humanističkih nauka Univerziteta odbrane pukovnik dr Saša Devetak i predsednica Studentskog parlamenta Fakulteta bezbednosti Milica Stojanović. Rektor Đokić istakao je multidisciplinarnost studija bezbednosti kao ključni faktor snažnog razvoja ove naučne i društvene oblasti, u skladu sa globalnim promenama i izazovima.

Učesnici seminara su sa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu i Vojne akademije, kao i srodnih visokoškolskih ustanova iz Niša, Novog Sada, Beograda i Skoplja. Neke od tema ove godine su od automafije, sistema moći, metodike otkrivanja tajnih laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga, do rodne ravnopravnosti u sektoru bezbednosti i karijernog razvoja alumnista.

Studentski parlament Fakulteta bezbednosti već četiri godine uspešno organizuje ovaj stručni studentski seminar, koji je jedan od najposećenijih i najpopularnijih seminara u organizaciji studenata Univerziteta u Beogradu i u regionu. Na dosadašnjim seminarima je učestvovalo preko 3.000 studenata iz Srbije, Republike Srpske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Izvor: Univerzitet u Beogradu 

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.