Poseta delegacije EU Naučno tehnološkom parku Čačak

Šef delegacije Evropske Unije u Srbiji Emanuele Žiofre, tokom posete gradu Čačku, posetio je Naučno tehnološki park Čačak i upoznao se sa njegovim konceptom poslovanja i razvoja. 

Šefu delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre, tokom obilaska kapaciteta NTP Čačak i razgovora sa kompanijama članicama, predstavljeni su rezultati ostvareni uz podršku EU. Nakon obilaska kompanija, predstavljen je segment robotike u NTP labotratoriji, kao jedna od aktivnosti u okviru projekta “Inovacije i nove tehnologije u malim i srednjim preduzećima centralne i zapadne Srbije”, koji se finansira od strane EU.

Emanuele Žiofre istakao je da mu je veliko zadovoljstvo da bude u Čačku i da vidi impresivne rezultate, sjajne ideje i mlade inovatore. Pored toga, istakao je da EU nastavlja sa podrškom u daljem razvoju inovacija. Jedan od programa podrške dostupan je kroz javni istraživački fond “Horizont”, koji zajedno sa Fondom za inovaciona istraživanja i delatnosti pomaže malim i srednjim preduzećima i mladim inovatorima kroz EU PRO PLUS program.

Izvor: Naučno tehnološki park Čačak

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.