Podrška ženama svaki dan

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, Erste Grupa je uz pomoć veštačke inteligencije kreirala animaciju posvećenu Ani Nagl, prvoj ženi koja je u Erste Oesterreichische Spar-Casse zatražila i dobila hipotekarni kredit još davne 1822. godine.

Erste Banka nastavila je tradiciju podržavanja žena preduzetnica koju je pre dva veka započela Erste Oesterreichische Spar-Casse. Iako se poslednjih godina žene u Srbiji sve češće odlučuju da pokrenu sopstvene biznise, analize Erste Banke pokazuju da je za njih taj put i dalje izazovniji nego za muškarce.

Prema podacima Privredne komore Srbije, 31% preduzeća je u vlasništvu žena. Ipak, i pored svih izazova sa kojima se susreću, 87% preduzetnica je zadovoljno jer su ušle u preduzetničke vode.

Kroz svoj program "Korak po korak", namenjen početnicima u biznisu i prepoznatljiv po jedinstvenoj kombinaciji finansijske i mentorske podrške, Erste Banka poseban akcenat stavlja na finansijsku inkluziju žena. Od pokretanja ovog programa 2016. godine do danas, kreditnu podršku dobilo je preko 420 klijenata, ukupne vrednosti od 4,5 mil EUR, a trećinu klijenata kreditiranih kroz ovaj program čine upravo preduzetnice.

Izvor: Ekapija

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.