Mejkers labovi u 11 izabranih srednjih škola do kraja godine

Na konkursu za srednje škole iz cele zemlje, koji je u decembru raspisala Grupa za obrazovanje, izabrano je 11 koje su ispunile uslove na najsadržajniji način.

Jedanaest škola širom Srbije dobiće ove godine Mejkers labove. Na konkurs se prijavilo 60 škola svih profila, a izabrane među njima pokazale su najveći kapacitet i potencijal za inovativni rad sa đacima i želju da ga usavrše u skladu sa trendovima u privredi i naučnim inovacijama 21. veka.

Mejkers labovi su jedinstveni inovativni i multidisciplinarni prostori, urađeni po modelu učionice budućnosti, koje su osmišljene u Centru za promociju nauke. Program u labovima podstiče eksperimentisanje i preduzimljivost kod učenika, dok nastavnicima omogućava da na inovativan način pristupe nastavi povezujući više oblasti u okviru jednog školskog časa. Učenici su ohrabreni da svoje ideje praktično primenjuju, upoznaju se sa različitim oblastima i tako stvaraju jasniju sliku o svojim budućim karijerama. 

Izabrane škole dobijaju podršku i kada je reč o edukaciji i podršci nastavnicima, kod vannastavnih programa u skladu sa interesovanjima i potrebama učenika, kao i kada je reč o povezivanju sa stručnjacima iz privrede, nauke, kulture i drugih relevantnih oblasti društva.

Spisak izabranih škola na konkursu za 2023. godinu možete pogledati na sledećem linku

Izvor: CPN 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.