Niški psihoterapeuti razvijaju jedinstvenu aplikaciju koja će psihološku pomoć i podršku učiniti dostupnom

U nameri da građanima učine dostupnom potrebnu psihološku pomoć i podršku, u svakom trenutku i na svakom mestu, tim od desetak psihoterapeuta iz Niša osmislio je aplikaciju koja će pomoći da se prevaziđu depresija, anksioznost i strahovi, te opsesivno-kompulsivni, panični i drugi poremećaji.

Umesto terapije "licem u lice", svi kojima je neka vrsta psihoterapeutske pomoći potrebna, moći će da je potraže posredstvom aplikacije koja će funkcionisati uz pomoć veštačke inteligencije.

Aplikacija bi mogla da ponudi pouzdane tehnike samopomoći, ali i da edukuje o emocijama i mentalnim stanjima, tako da korisnici mogu bolje da rade sami na sebi.

Aplikacija bi trebalo da bude završena do naredne godine i sadržaće vežbe disanja, kvizove, pa i dnevnik. Pored same tehnike, postoji veštačka inteligencija koja pruža nove informacije, a one se konstantno menjaju i "kroje" spram poremećaja, odnosno individue. Inovativnost je u činjenici da su same tehnike podrobnije obrađene, pa mnogo više liče na ono što može da se dobije u individualnom radu.

Ideja je, takođe, da aplikacija bude neka vrsta samopomoći, a ne da zameni psihoterapiju.

Izvor: Ekapija 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.