Zdrave inovacije: država i inovatori u istom timu

U petak, 2. decembra u ICT Hub-u održan je drugi info dan u okviru kampanje Inovacije pokreću nacije na temu Zdrave inovacije: država i inovatori u istom timu.

O novim inovativnim rešenjima Srbije u domenu zdravstva, regulatornom sendboksu za uvoz neregisrtovanih medicinskih sredstava, ulozi Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u razvoju biomedicine, kao i saradnji između države i inovatora, da izraze svoje mišljene u panel diskusiji imali su priliku Vukašin Grozdić iz Kabineta predsednika Vlade Srbije, Jelena Bojović, Direktorka Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, Mladen Blagojević iz Agencije za lekove, kao i predstavnici privrede, Aleksandar Tripković ispred kompanije Astra Zeneka i Tamara Papić iz BabyFM-a.

Naredni događaji u okviru kampanje se nastavljaju u Novom Sadu (6.12.) na temu komercijalizacije istraživanja i saradnji nauke i privrede, dok će se o inovacijama na lokalu govoriti u Paraćinu (13.12.). Poslednji info dan je planiran u Nišu (21.12.) gde će biti reči o saradnji velikih korporacija i startapa.

Izvor: Startech 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.