WIPO vebinar o rodnom jazu u oblasti intelektualne svojine

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu – WIPO zajedno sa organizacijom „Invent Together” organizuje dvodnevni vebinar o rodnom jazu u oblasti intelektualne svojine u evropskom regionu koji se održava 31. maja i 1. juna 2022. godine.

Ovaj vebinar će omogućiti okupljanje svih zainteresovanih strana koje deluju u ekosistemu inovacija, u cilju podizanja svesti o postojanju ovog problema. Jedan od ciljeva vebinara je i da se izvrše kvantitativne i kvalitativne procene sadašnjeg stanja, kao i da se razgovara o politikama i drugim aktivnostima koje je potrebno sprovesti u procesu postizanja rodne ravnopravnosti i u ovoj oblasti.

Tokom vebinara će biti organizovane dve panel diskusije. Tokom prve panel diskusije će se raspravljati o važnosti kreiranja politika za prevazilaženje rodnih razlika u oblasti intelektualne svojine i uključivanja učešća žena u ekosistemu inovacija. Druga panel diskusija će istaći pristupe i metodologije koje su koristili ekonomisti u zavodima za intelektualnu svojinu evropskog regiona, a diskutovaće se i o izazovima u identifikaciji i analizi rodnog disbalansa u oblasti intelektualne svojine.

Saznajte više i prijavite se za učešće na sajtu WIPO-a.

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.