Regionalni seminar „Javno zdravlje i intelektualna svojina – aktuelni problemi, potrebe i rešenja“ – prijave do 22. aprila

Regionalni seminar „Javno zdravlje i intelektualna svojina – aktuelni problemi, potrebe i rešenja“ će se održati u onlajn formatu na Svetski dan intelektualne svojine – 26. aprila 2022. godine.

Cilj seminara je sagledavanje glavnih aktuelnih pitanja i izazova u oblasti intelektualne svojine u zdravstvenom sektoru, sa posebnim naglaskom na razumevanju aktuelnih potreba i problema dotičnog sektora i intelektualne svojine kao alata koji može pomoći u njihovom rešavanju.

Tokom seminara učesnici će biti u prilici da čuju predavanja i diskusije istaknutih predstavnika različitih industrijskih sektora koji će govoriti o sledećim temama:

  • Intelektualna svojina i javno zdravlje: problemi i izazovi;
  • Aktuelnosti u vezi sa evropskim prijavama patenata u zdravstvenom sektoru;
  • Novine u oblasti sertifikata o dodatnoj zaštiti;
  • Falsifikovani farmaceutski proizvodi – rizici, posledice i izazovi.

Regionalni seminar organizuje Zavod za patente Republike Letonije u bliskoj saradnji sa Svetskom organizacijom za intelektualnu svojinu (WIPO) i uz podršku Evropskog zavoda za patente (EPO) i Zavoda za intelektualnu svojinu Evropske unije (EUIPO). Seminar će se održati na letonskom i engleskom jeziku, a biće obezbeđen i simultani prevod.

Agendu događaja možete videti ovde.

Za učešće na događaju se možete registrovati do petka 22. aprila 2022. godine popunjavanjem prijave na linku.

 

Newsletter

Za više informacija o aktuelnostima iz oblasti inovacija, prijavite se za naš Newsletter.

Uspešno ste se prijavili.

Već ste prijavljeni.

Ova adresa se ne može prijaviti.