У уводном излагању, присутнима су се обратили професор Горан Роглић, декан Хемијског факултета Универзитета у Београду и Софија Мишков-Панић испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Проф. Тања Ћирковић Величковић представила је преглед најзначајнијих резултата пројекта, док су остали учесници појединачно обрадили специфичне сегменте пројекта кроз извештај о активностима из протеклог периода.
У име Службе за иновације Привредне коморе Србије говорила је Надежда Тонић, нагласивши значај подршке FoodEnTwin пројекту који је у великој мери допринео препознавању наше земље по напредним аналитичким методама у области хране и животне средине. Осврнувши се на радионицу која је заједнички организована у јуну ове године у сарадњи са Хемијским факултетом Универзитета у Београду – Тонић је истакла да је управо организовање оваквих догађаја одличан пример повезивања науке и привреде, као и да ће Привредна комора Србије са великим задовољством подржати овакве изванредне програме у којима се иновативне идеје претварају у успешна иновативна решења.
На састанку су представљени извештаји о активностима и резултатима из протеклог периода, као и планови за примену резултата пројекта. Такође, део састанка био је посвећен и презентацији FoodEn Twin активности које се односе на партнерске институције као што су: Медицински универзитет у Бечу, Институт Каролинска, Универзитет у Генту и Католички универзитет у Левену.
Догађај је окупио најеминентније стручњаке из области хране, исхране и животне средине који су у протеклом периоду начинили значајне кораке и трасирали пут новим истраживањима и успешној примени резултата у привреди.