Иновативна дигитална финансијска решења

Компанија Visа препознала је значај пружања подршке локалним бизнисима. Наиме, Visа је лансирала глобалну иницијативу „Важно је где купујеш“ како би помогла малим бизнисима да се суоче с изазовима пословања у условима пандемије, а потрошаче подстакла да подрже продавце у својим локалним заједницама

Компанија Visа изашла је у сусрет локалним бизнисима и више од тога, својом Платформом за подршку малом бизнису. Visа на тај начин подржава мале локалне бизнисе пружајући посебне погодности и понуде који помажу предузетницима да оптимизују и дигитализују пословне процесе, учине их ефикаснијим и подигну своје пословање на виши ниво.

Компанија обезбеђује и низ погодности корисницима Visa business картица, које користе мала и средња предузећа, као што је Visa кoнсијерж (Visa Concierge) са чет бот подршком, који ће до краја године бити доступан свим корисницима Visa business картицама бесплатно. У питању је практично „лични асистент“, будући да се услуга може користити за реализацију потреба које клијенти имају, за додатну подршку и помоћ при обављању свакодневних задатака, али и информисање о свим специјалним понудама које им омогућавају ове картице.

Затим, постоји и низ глобалних и локалних понуда за кориснике Visa business картица, као што су Google Ads, Dropbox, Office 365 Subscription, DocuSign, и многи други са различитим попустима.

Generali Insurance– осигурање имовине и здравствено, у оквиру којег је Generali Осигурање Србија омогућило власницима малих и средњих предузећа попуст до 20 одсто за имовинско осигурање и до 15 одсто за здравстено осигурање.

Доступне су и iSIS картице уз помоћ којих корисници Visa business картица могу да остваре 15 одсто попуста за процес израде поклон картица и картица лојалности.

Захваљујући USAID-овом Пројекту сарадње за економски развој, по први пут у нашој земљи на једном месту могуће је бесплатно урадити процену кредитне способности и сазнати шта вам је неопходно за добијање банкарског кредита.

На веб адреси dobarzabanku.rs налази се јединствен онлајн алат у Србији који пружа подршку малим и средњим предузећима у добијању банкарског кредита.

Прва crowdinvesting платформа у Србији – Ventu.rs окупља мале бизнисе и инвеститоре и омогућавањем групног финансирања ствара основу за реализацију и експанзију перспективних пословних идеја, која пружа предузетницима могућност да се на једноставан и сигуран начин обрате великом броју инвеститора.

Регистрацијом на платформи finspot.rs, добијате могућност да „подигнете“ фактуре које желите да финансирате и остварите прилив на свој текући рачун по основу презентованих фактура већ за 24 часа. Финспот је пословна онлајн платформа која корисницима пружа јединствену услугу финансирања недоспелих потраживања и побољшања тока сопствених новчаних средстава. На платформи можете да пратите вашу историју финансирања, портфолио ваших купаца, стање вашег договореног лимита, и у сваком тренутку са неколико „кликова“ финансирате фактуре које желите.

Компанија Visа заједно са ЕXIТ-ом покренула је и заједничку платформу „Велика бина за мале бизнисе“. Идеја је да се окупе сви мали бизниси на једном месту, где би им била понуђена бесплатна медијска видљивост а за њихове потрошаче обезбеђени попусти за бесконтактно плаћање Visа картицама. Уколико сте власник малог бизниса, попуните формулар на сајту binazabiznise.rs и пријавите се.

Више о иновативним и финанијским производима на српском тржишту можете прочитати на линку.