Продубљивање сарадње са Италијом у оквиру стартап и научног екосистема

Mинистарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић разговарала је данас са амбасадором Италије у Србији Луком Горијем о могућностима даље сарадње двеју земаља у области науке и технолошког развоја.

Беговић је истакла да је досадашња сарадња са овом земљом у многим областима чврст темељ за њен наставак, нарочито у оквиру стартап и научног екосистема.

Она је навела да је потребно да се будуће заједничке активности добро испланирају, како би се искористили резултати досадашњих заједничких пројеката.

Гори је указао на то да је Србија једина земља са којом је Италија организовала три форума, од тога два са Министарством науке, технолошког развоја и иновација, и додао да та земља жели да настави одличну сарадњу са Србијом и са овим министарством.

Италија, како је додао, жели да организује још један заједнички форум, овог пута у Италији, као и да повеже Државни дата центар у Крагујевцу са Дата центром у Болоњи.

Амбасадор је такође истакао и да Италија жели да предложи потенцијално потписивање меморандума о разумевању између БИО4 кампуса и компаније „Arexpo“.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.