Развој ИТ технологија за квалитетнији живот грађана

Mинистар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије Дејан Ристић обишао је данас Државни дата центар у Крагујевцу, где се упознао са његовим потенцијалима и новим развојним пројектима.

Ристић, кога су у овом центру дочекали доскорашњи министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и вршилац дужности директора Канцеларије за ИТ и еУправу Милан Латиновић, оценио је да треба још више пажње посветити ИТ технологијама и развоју дигиталне агенде, а посебно Државном дата центру.

Он је изразио задовољство због свега што је урађено у Државном дата центру у изузетно кратком року и напретка Србије за само десетак година у развоју ИТ технологија и читаве дигиталне агенде.

Латиновић је рекао да је у наредном периоду планирано да се, у оквиру плана Србија 2020-2027, прошири капацитет овог дата центра, и да се, поред супер компјутера који је набављен пре две године, набаве још два таква компјутера, од којих је један већ у процедури набавке.

Према његовим речима, намера је и да направимо иновациони дистрикт који ће бити јединствен у Србији а један од неколико таквих у Европи.

У овом тренутку, неки од сервиса дата центра бесплатно користи 2,2 милиона грађана Србије, а тај центар је стекао поверење и многих водећих светских компанија.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.