Улагања у научни и иновациони екосистем од значаја за даљи развој Србије

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић изјавила је данас да Влада улаже у научни и иновациони екосистем и ради на томе да инфраструктура која ће бити доступна научницима и иноваторима буде достојна резултата које желимо да постигнемо у овим областима.

Беговић је, на панелу у оквиру 8. форумa напредних технологија (Techfusion) у Нишу, који је одржан у Научно-технолошком парку Ниш, истакла да су се са овим плановима одлично поклопили и пројекти и програми које Министарство науке, технолошког развоја и иновација спроводи.

Према њеним речима, сви институти који ће бити део БИО4 кампуса укључили су се у процес трансформације који се спроводи под окриљем SAIGE пројекта и већ даје резултате.

Увелико радимо на томе да припремимо научну заједницу да буде спремна да постане део инфраструктуре каква је БИО4 кампус, када кроз две године простор буде спреман за усељавање, навела је министарка.

Данашњи скуп организовали су Научно-технолошки парк Ниш, уз подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација, Града Ниша, Привредне коморе Србије и Регионалне привредне коморе Ниша.

Овај форум окупља стартап заједницу, компаније, привреду и нуди прилику да се сви они међусобно повежу, што је од огромног значаја за овај део Србије.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.