Искуства Универзитета Вирџинија значајна за пројекат изградње БИО4 кампуса

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јелена Беговић разговарала је данас са представницима Универзитета Вирџинија о могућностима за сарадњу двеју институција.

Беговић је навела да је Влада Србије препознала улагање у науку као један од приоритета, због њеног утицаја на побољшање економије и квалитета живота грађана.

Она је указала на то да је држава подржала пројекат изградње БИО4 кампуса, као и изградњу нове и проширење постојеће научноистраживачке инфраструктуре, са циљем да задржи у земљи талентоване научнике и врати оне који су отишли у иностранство.

Министарка је, говорећи о изградњи поменутог кампуса, истакла да је важно да се чују искуства светске научне заједнице која располаже најмодернијом научном инфраструктуром, како би се најбоља решења применила у нашој држави, уз напомену да су у том смислу значајне и консултације са тимом Универзитета Вирџинија.

Представници Универзитета Вирџинија навели су да је развој науке у Србији веома видљив, због чега су спремни да помогну да се унапреди пројекат изградње БИО4 кампуса, при чему сарадња може бити проширена у складу са заједничким интересима.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.