ПКС важан партнер Владе у развоју државе

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је данас да Влада види привреду и Привредну комору Србије (ПКС) као партнера у свим сегментима развоја државе.

Вучевић је на 8. седници Скупштине ПКС-а рекао да без привреде, односно економије, нема развоја државе ни у области образовања, здравства, одбране, безбедности, културе.

Задатак Владе је да направи повољан амбијент за привреду и да гарантује мир и стабилност, предвидив пословни амбијент, јасно предвиђена правила, владавину права и што равноправније услове, поручио је премијер.

Он је нагласио да Влада то и чини, с обзиром на то да је у мају инфлација била 4,5 одсто, уз оцену да то није било једноставно контролисати јер цене прехрамбених производа и услуга које улазе у базичну корпу инфлације и даље имају пораст.

Влада Србије, како је указао, са једне стране мора да контролише инфлацију, а истовремено да спушта камате и референтну каматну стопу.

Премијер је најавио и да ће Влада припремити шири сет закона који ће се наћи пред посланицима у Скупштини, и упутио позив ПКС да буде партнер у изради и у јавним расправама о свим законима који се односе на привреду и економију.

Вучевић је указао и на огромну предност коју Србија има чињеницом да је доминантна у регионалној сарадњи, и најавио да се у јулу или августу очекује потписивање споразума о слободној трговини са Египтом, чиме наша земља отвара тржиште највеће медитеранске државе.

Премијер је изразио уверење да ће Србија, и поред свих изазова, успети да настави развој економије и добије инвестициони рејтинг у наредном периоду, што је озбиљна гаранција за даљи напредак.

Председник ПКС Марко Чадеж исказао је захвалност председнику Владе Србије на отворености за дијалог са привредом, и истакао значај заједничког рада на проналажењу најбољих решења.

Паралелно са Скупштином ПКС, данас је одржана и 17. седница Управног одбора ПКС.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.