SMART START ПРОГРАМ РАСТЕ: УПОЗНАЈТЕ НОВЕ ТИМОВЕ!

Фонд за иновациону делатност објављује резултате трећег јавног позива у оквиру Smart Start програма, који је привукао пажњу укупно 175 високо-мотивисаних тимова. У наредних годину дана, 44 одабрана тима ће се посветити развоју првог прототипа и пословног модела кроз подржане иновативне пројекте. Ови пројекти ће бити финансирани бесповратним средствима Фонда у укупном износу од 260 милиона динара, која су обезбеђена из националног буџета кроз Министарство науке, технолошког развоја и иновација.

Smart Start програм је у трећем циклусу финансијске и менторске подршке на основу стручне процене окупио тимове са иновативним потенцијалом из различитих области, укључујући информационо-комуникационе технологије, пољопривреду и прехрамбену индустрију, енергетику и креативну индустрију. Подржани тимови су из Београда, Новог Сада, Ниша, затим Крагујевца, Чачка и других мањих градова.

Овај програм препознат је као кључна подршка за развој предузетништва и иновација у почетној фази. Младим тимовима је доступна финансијска подршкa до 6 милиона динара по појединачном пројекту за спровођење прве фазе истраживања тржишта, развоја минимално одрживог производа или услуге, успостављања пословног модела, као и припреме за следећу фазу прикупљања финансијских средстава и покретање пословања стартапа.

Осим тога, уз учешће Фонда од 90% и менторства у оквиру овог програма, олакшава се тимовима да остваре своје циљеве и ефикасно развију своје идеје ка реализацији, пружајући им додатну сигурност и подстицај.

Преглед иновативних пројеката одобрених за финансирање

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.