Сајам технике 2024. - Будућност на длану

66. Међународни сајам технике и техничких достигнућа почиње на Београдском сајму у уторак, 21. маја, и трајаће до петка, 24. маја 2024.

Ова најстарија и највећа специјализована регионална техничко-технолошка сајамска манифестација и несумњиви међународни лидер у овим областима, биће одржана на више од 15.000 квм изложбеног простора у седам хала и на отвореном простору Београдског сајма.

Под слоганом "Инспиришемо развој", своје учешће потврдило је чак600 излагача, међу којима и око 250 иностраних из 32 земље света. Групне наступе или националне изложбе организоваће БиХ (Република Српска), Чешка, Кина, Мађарска, Словенија и Србија. 

Интенција Сајма технике је да у највећој могућој мери представи и производе и технолошка достигнућа у глобално-трендовским областима као што су вештачка интелигенција и машинско учење, аутоматизација и роботика, ИоТ, 5Г мреже, блокчејн технологије, проширена и виртуелна стварност, нанотехнологије, чисте енергије, дронови, те бројне области из оквира телекомуникација, информационих технологија, медицинских уређаја, енергетике, транспорта, грађевинарства. 

Као већ сајамски стандард биће представљена најновија достигнућа у технологијама и иновацијама, посебно у области индустрија 4.0 и 5.0, као синонима за аутоматизацију и комплетну дигитализацију свих производних процеса и пословно умрежавање, заснованих на иновативним индустријским технологијама које представљају револуцију у интераговању са дигиталним светом.

Катедрала иновационог сегмента Сајма технике биће Влада Републике Србије, чијих ће пет ресорних министарстава организовати изложбу иновација и нових технологија под називом “Играј за човечанство! Наука за све - Закорачи у одрживу будућност." Земља почасни гост ове изложбе је Кина, са чак 22 институције и компаније које ће представити своје нове технологије и иновације. 

Под покровитељством Владе Србије на сајму ће, са својим доприносом техничко-технолошком развоју у различитим научним и привредним секторима, учествовати и више од 50 научно-технолошких паркова, високообразовних и научно-истраживачких инстутуција и организација, компанија, удружења. Још десетак учесника из едукационог или развојног сектора наступиће самостално.

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.