Размена искустава са Националном гардом Охаја у области сајбер безбедности

Mинистарство одбране Владе Републике Србије саопштило је данас да је група експерата Војске Србије у области сајбер безбедности боравила ове недеље у Сједињеним Америчким Државама, у Охају, ради реализације активности обуке и размене искустава у овој области.

Активност је реализована у оквиру програма државног партнерства Србије и Охаја, с циљем размене професионалних искустава, јачања капацитета за одбрану од претњи из информационог простора и разматрања могућности за наставак сарадње стручних служби двеју земаља.

Припадницима Војске Србије су током посете представљени програми, капацитети и институције савезне државе Охајо за сајбер безбедност, а били су у прилици и да разговарају са водећим експертима ових институција.

Заједно са колегама из Националне гарде Охаја, посетили су и државни институт за образовање и обуку у области сајбер безбедности који делује у оквиру Универзитета у Синсинатију.

Делегација Војске Србије је током боравка у САД посетила и 121. ескадрилу Националне гарде Охаја за попуну горивом – као гост њених органа за сајбер безбедност заједно са представницима 179. ескадриле за сајбер простор, при чему су јој представљени основни задаци и активности јединице.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.