Унапређење сарадње са Нипон фондацијом у областима научно-истраживачког рада

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са председником Нипон фондације из Јапана Јохеијeм Сасакавом о унапређењу сарадње и могућностима ширења подршке ове фондације у областима научно-истраживачког рада и образовања.

Брнабић је истакла да ће фокус Србије и у будућем периоду бити улагања у развој образовања, биотехнологије, вештачке интелигенције и њеном коришћењу у здравству, енергетици и другим областима, а пре свега подстицају младих људи да се образују у овим областима како би управо они постали носиоци економије иновација и знања.

Имајући у виду вишедецинијски допринос који Нипон фондација даје развоју Универзитета у Београду, Брнабић је нагласила, да заједничким радом можемо направити још крупнији корак у подстицању образовања, науке и истраживања.

Сасакава је истакао да је изузетно задовољан досадашњом сарадњом са високообразовним институцијама у Србији, при чему је изразио спремност за проширење сарадње и у другим областима.

Он је указао на значај подстицања сарадње приватног сектора, оценивши да је све више компанија из ове земље заинтересовано за то да своје пословање прошири на српском тржишту.

Премијерка је изразила захвалност председнику ове фондације, који носи и титулу почасног доктора Универзитета у Београду, на изузетном доприносу и дугогодишњој подршци, коју кроз стипендирање младих лидера, пружа најбољим студентима докторских студија Београдског универзитета у области друштвено-хуманистичких наука, као и на подстицају академској и културној сарадњи Србије и Јапана.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.