Подршка развоју Института за информационе технологије у Крагујевцу

Mинистарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије Јеленa Беговић посетила је данас, са делегацијом ресорног министарства, Институт за информационе технологије Универзитета у Крагујевцу.

Беговић је разговарала са руководством те установе, са директором Игором Савељићем на челу, о досадашњим резултатима и плановима за будући период, а потом је и обишла просторије Института.

Идеја нам је да видимо које потенцијале имамо у Крагујевцу, где имамо Центар изузетних вредности, Дата центар, Иновациони дистрикт и нови научно-технолошки парк, рекла је она.

Беговић је овом приликом дала и конкретне смернице Институту за даљи рад и унапређење капацитета како би у будућности остварили боље резултате и максимално искористили своје могућности.

Савељић је напоменуо да је у наредном периоду планирано пресељење у нове просторије Центра изврсности, додавши да је у плану и учешће у што већем броју домаћих и међународних пројеката како би се створили услови за запошљавање нових истраживача и сарадника.

Институт ће првенствено настојати да обезбеди што разноврснију опрему, која би могла да истраживачима омогући да дођу до што квалитетнијих научних резултата, додао је он.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.