Најбољим студентима додељено више од 1.600 стипендија „Доситеја”

Mинистартво науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије саопштило је данас да је Фонд за младе таленте објавио коначну листу добитника стипендија у оквиру конкурса за стипендирање најбољих студената завршне године основних академских студија и студената завршне године мастер академских студија за школску 2023/24. годину.

Oве године ће стипендију „Доситеја” добити укупно 1.132 студента основних и интегрисаних академских студија и 511 студената мастер академских студија.

Осим финансијске подршке изузетним студентима, Фонд за младе таленте и ове године спроводи новоуведени менторски програм „Таленти у јавном сектору”.

Наиме, добитници стипендије имају уговорну обавезу да по завршетку студија обаве плаћену стручну праксу у органима јавне управе или институцијама чији је оснивач Република Србија, у трајању од минимум три, а максимум девет месеци.

Будући да су Министарство просвете и Министарство науке, технолошког развоја и иновација синхронизовали активности на реализацији конкурса за доделу стипендија студентима, чиме је превазиђен изазов дуплирања стипендија, сви кандидати у складу са законом могу бити корисници само једне стипендије која се исплаћује из буџета Републике.

Фонд за младе таленте се налази у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Од 2008. године Фонд се бави развојем младих талената, а до данас је додељено више од 40.000 стипендија и награда студентима и ученицима средњих школа.

Извор: srbija.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.