Решени кључни проблеми на ФИНС-у

Делегација Министарства науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије обишла је јуче Институт за прехрамбене технологије – ФИНС, као део ширег плана за обилазак свих института који раде у Србији и детаљног упознавања са њиховим радом и проблемима.

Министарка Јелена Беговић је истакла да обиласком овог института Министарство планира да изврши дубљу анализу пословања и научноистраживачке делатности, како би се упознали са изазовима са којима се запослени на овој установи суочавају.

Ове године нас очекује писање нове стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије и морамо дефинисати шта су нам стратешки приоритети, предочила је министарка и додала да је овај институт већ обухваћен Стратегијом паметне специјализације, као институт који ради на технологији производње хране за будућност.

Директор Института за прехрамбене технологије Љубиша Шарић исказао је захвалност министарки за помоћ указану овој установи у децембру прошле године, која се односила на санирање дела директних материјалних трошкова који су наслеђени из претходног периода.

Од оснивања института 2007. имамо сјајну сарадњу са надлежним министарствима, али је ово први пут да један министар долази у посету Институту, што је од великог значаја и представља подршку за нашу будућност, указао је директор и додао да су данашњи конструктивни састанци били прилика да се представе како снаге и потенцијали, тако и слабости, али и како их превазићи.

Према његовим речима, добили смо корисне савете од представника Министарства како да повећамо видљивост наших пилот-постројења, која нас издвајају у односу на друге научне институте, не само у земљи, него и у региону, али и како да дођемо до нових корисника.

Извор: srbija.gov.rs

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.