Др Беговић: Унапређујемо сарадњу са кинеским научним, иновационим и истраживачким центрима

Министарство науке, технолошког развоја и иновација Србије у склопу своје посете Кини остварило је значајне кораке у јачању сарадње и размене искустава са кинеским партнерима

Током посете Пекиншком институту за геномику Кинеске академије наука у Пекингу, делегација је имала прилику да се упозна са начином рада Националног центра за податке о геномици, важном центру за анализу генетских података и биоинформатику, приликом чега је договорена сарадња између српских и кинеских научника.

Делегација се сусрела и са представницима Кинеске националне свемирске администрације (ЦНСА).

Делегација је такође посетила Zhongguancun Life Science Park у Пекингу, који је постао значајно место окупљања стартап компанија у области биотехнологије и биомедицине.  

Министарка др Јелена Беговић истакла је да је основни циљ посете био јачање сарадње у области науке. “Посетили смо велики број центара који нам отварају нова врата за даље унапређење сарадње између научника у Кини и научника у Србији, између осталог у областима истраживања свемира, анализе великих података, вештачке интелигенције, биотехнологије и биомедицине”, закључила је др Беговић.

Извор: НИТРА

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.