OROOK: РЕГРУТОВАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛАЦА У СЕКТОРУ ГРАЂЕВИНЕ

ЕУ бесповратна средства у оквиру Програма раног развоја обезбеђена су за развој специјализоване online платформе за запошљавање у грађевинској индустрији, која има за циљ унапређење ефикасности регрутације и решавање проблема недостатка информација о реалном стању понуде и потражње послова у овој области.

Ово иновативно решење доноси значајне бенефите, кроз елиминацију чак 80% трошкова регрутовања и скраћење трајања процеса за више од 90%. Кроз интерактивно рангирање, платформа омогућава компанијама да брже ангажују архитекте, инжењере грађевине, машинства, електротехнике и друге стручњаке, док професионалцима из ових области пружа могућност да се брже оријентишу захваљујући увек ажурним информацијама на тржишту.

OROOK платформа представља мост између компанија и висококвалификованих стручњака из грађевинског сектора, олакшавајући остваривање краткорочне, пројектне сарадње или запошљавања. 

Користећи финансијску подршку Европске уније OROOK је унапредио своје дигитално решење додатним функционалностима. Сада платформа омогућава развој каријере запослених, OROOK едукацију и тендер услуге. Нова верзија сајта и мобилне апликације OROOK пружа могућности за пробој на тржишта Хрватске и Аустрије. Ова експанзија на нова тржишта представља важан корак ка интернационализацији платформе, која има потенцијал да пружи своје услуге и ван националних граница, остварујући сарадњу и повезивање професионалаца из грађевинске струке широм региона и шире.

Извор: Фонд за иновациону делатност

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.