CHARGE&GO: Прва дигитална платформа за пуњење електровозила

Тим стартап предузећа Charge&Go из Беогарда решио је да унапреди електромобилност у Србији и комплетира услугу тако што ће повезати возаче и власнике оператера електричних станица за пуњење и олакшати процес плаћања.

Charge&Go систем власницима електричних возила омогућава да једноставном регистрацијом добију комплетну услугу, приступ мапи најближих слободних пуњача, резервацију пуњача, пуњење возила и плаћање услуге.

Платформа је намењена појединцима, компанијама и власницима стамбено-пословних објеката који могу да имају независне станице за електрично пуњење аутомобила. Такође, може покрити и мрежу бензинских станица, трговинских ланца, угоститеља, ауто-кућа и шире.

Бесповратна средства уложена су у развој софтверског решења, које поред брзе претраге најближих станица за пуњење и доступности у реалном времену, регистрованим корисницима омогућава плаћање и ценовно повољније услуге пуњења. Нису занемарени ни нерегистровани корисници којима је омогућено једнократно плаћање.

Тим Charge&Go успоставио је сарадњу са светским произвођачима електричних пуњача као што су Schneider Electric, ABB и Enel X, као и сличним платформама у региону и Европи.

Захваљујући оствареним партнерствима, корисницима Charge&Go платформе доступне су информације о 170.000 пуњача у 30 земаља. 

Извор: Фонд за иновациону делатност

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.