MapApp платформа за ефикасније учење путем интерактивних постера и мобилне апликације

Преузеће AppWorks је искористила најновије технологије и дизајнирала MapApp платформу за учење путем интерактивних постера и мобилне апликације.

MapApp интерактивни постери у комбинацији са мобилном апликацијом промовишу концепт микроучења. Тим, који стоји иза MapApp, правовремено је схватио да образовни систем мора да прати развој технологије и да широко доступни паметни телефони могу бити користан едукативни алат. Тако је циљ овог пројекта постао унапређење образовног система и подстицање иновативности у едукацији, кроз нове методе учења. Дигитални садржај у MapApp мобилној апликацији је повезан са постерима путем QR кодова, који осим атрактивних визуала пружају ученицима интересантне информације из области коју постер обрађује.

AppWorks је ИТ компанија која, од 2013. године, развија сопствену платформу за мобилне апликације. Захваљујући средствима Европске уније и подршци Фонда за иновациону делатност 2022. године кроз Програм раног развоја, успели су да унапреде  пројекат за осавремењивање образовног система у Србији. Развојем нових постера и унапређењем функционалности мобилне апликације, динамика MapApp пројекта се побољшала.

MapApp интерактивни постери већ су присутни у многим школама широм Србије, а сада имају још већу мотивацију да наставе са развојем ове приче.

Извор: Фонд за иновациону делатност

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.