За набавку опреме малим привредницима око 1,4 милијарде динара

Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и уз подршку пројекта „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“ који финансира Европска унија, додељује бесповратна средства микро и малим предузећима, предузетницима и задругама. Укупна бесповратна средства износе око 1,4 милијарде динара. Циљ Програма јесте подршка инвестицијама и подстицај бржем привредном развоју.

Средства опредељена Програмом намењена су за суфинансирање набавке нове опреме директно укључене у процес производње разменљивих добара, као и нове опреме за извођење грађевинских радова.

Програм спроводи Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама: NLB Komercijalna AD Beograd, OTP, Поштанска Штедионица, Procredit, Banca Intesa, Eurobank Direktna, Erste Bank, Халкбанк, Intesa Leasing, Unicredit Leasing Србија и S-Leasing.

Привредни субјекти који испуне услове Програма и којима банке, односно лизинг компаније укључене у реализацију Програма, условно одобре кредит односно финансирање могу остварити право на суфинансирање до 25% од нето вредности опреме која се набавља. Учешће привредних субјеката износи 5% од укупне вредности опреме, док се остатак обезбеђује из кредита пословних банака или финансијског лизинга лизинг компанија укључених у спровођење овог Програма.

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31. децембра 2023. године.

Пријаве за доделу бесповратних средстава, заједно са осталом документацијом и захтевом за кредит односно финансијски лизинг, предају се или достављају електронски у једној од експозитура/филијала пословних банака и лизинг компанија које учествују у реализацији овог програма.

Текст „Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2023. години“ са пропратном документацијом и свим битним информацијама за учешће у Програму може се преузети на интернет страницама:
• Министарства привреде www.privreda.gov.rs
• Развојне агенције Србије www.ras.gov.rs

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.