Научно технолошки парк Нови Сад добија још један нови објекат

У другој половини следеће године започеће изградња Научно технолошког парка 2.

Пројектом је предвиђена изградња објекта који се састоји од две одвојене функционалне целине укупне бруто грађевинске површине око 30.000 квадратних метара.
Ламела А биће намењена за Научно-технолошки парк, с површином од око 15.000 квадратних метара, а ламела Б предвиђена је за Факултет техничких наука, са истом површином.
Ламела А је планирана као пословни објекат Научно-технолошког парка –радни простор са амфитеатром капацитета око 250 места, са салама за предавање и презентације, лабораторијама за тешку опрему, кантином, изложбеним простором, управним и пословним блоком са канцеларијама и салама за састанке, блоком енергетских и осталих инжењерско-техничких простора, и другим пратећим садржајима.

Ламела Б предвиђена је за потребе Факултета техничких наука у Новом Саду. У оквиру објекта налазиће се два амфитеатра капацитета до 200 места, две сале са 60 места, око 20 учионица, канцеларије наставног особља, интернетски центар, отворени озелењени кровни простор и други садржаји. Поред тога, у објекту је предвиђено смештање више специјализованих наставних и истраживачких лабораторија – лабораторије за тешку опрему, за рачунарску и лакшу опрему, као и специјализованих лабораторија попут лабораторије за хибридна и електрична возила, за обновљиве изворе и лабораторије за батеријске и БЕМС системе.

Извор: Научно технолошки парк Нови Сад

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.