Посета министарке Беговић Научно-технолошком центру Нис-а

Министарка науке, технолошког развоја и иновација у Влади Републике Србије, др Јелена Беговић, посетила је Научно-технолошки центар (НТЦ) компаније НИС у Новом Саду.

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а и Леонид Стулов, директор Научно-технолошког центра су овом приликом упознали др Беговић са основним правцима делатности НТЦ-a који, између осталог,  пружа научно-технолошку подршку у свим фазама истраживања и производње нафте и гаса и спроводи дигитализацију и развој иновација у свим бизнис сегментима компаније.

Др Беговић упозната је и са кључним пројектима Центра, плановима када је реч о развоју IT инфраструктуре и примени нових информационих технологија, као и са инвестицијама НИС-а у образовни систем. Министарка Беговић је обишла и лабораторију за пријем геолошких узорака која послује у оквиру НТЦ-а. Овом приликом др Беговић је упознала и младе стипендисте НИС-а који су по завршетку школовања свој професионални пут почели да граде управо у НТЦ-у.

НИС годинама стипендира талентоване ученике и студенте у оквиру програма „Енергија знања“ који, између осталог, има за циљ улагање у развој високообразованог кадра за потребе компаније. Као компанија која континуирано улаже у развој образовног система у Србији, НИС  интензивно сарађује са бројним домаћим и страним образовним и научним институцијама, док су значајне инвестиције усмерене и на развој НТЦ-а који представља окосницу технолошког и научног развоја НИС-а.

Извор: Министарство науке, технолошког развоја и иновација

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.