„Дани науке и привреде 2023“ - 05. април 2023. године

Служба за иновације Привредне коморе Србије у сарадњи са EIT Manufacturing у оквиру Савета за сарадњу науке и привреде позивају Вас на догађај Дани науке и привреде 2023“, који ће се одржати у среду 5. априла 2023. године,  у периоду од 10 до 13 часова у просторијама Привредне коморе Србије (Ресавска 13-15, велика сала). 

Циљ догађаја је сарадња науке и привреде кроз представљање додатних подстицаја ка приватним и јавним улагањима и развоју иновационог потенцијала у Србији тако што привредним друштвима и истраживачима из академских кругова омогућава да своје идеје изнесу на тржишту, отворе нова радна места и прошире привредну активност.

У Републици Србији унапређени су услови за пословање иновативних привредних друштава, развијена је инфраструктура за подршку стартап компанијама кроз успостављање инкубатора, стартап центара и научно-технолошких паркова, као и кроз успостављање програма финансијске подршке путем грантова. Учињено је неколико позитивних корака у овом домену и кроз узастопно и значајно годишње повећање буџета Фонда за иновациону делатност, као и уз успешно осмишљавање и спровођење нових програма подршке којим се подржавају иновативне компаније, повезују научно-истраживачке организације и привредна друштва ради развоја и комерцијализације иновација како би нови производи, технологије и услуге изашли на тржиште.

Догађај има за циљ да на свобухватан начин представи све релевантне информације о доступним актуелним изворима финансирања које нуде државне и међународне институције, фондови и агенције како би подстакла привредне субјекте и научноистраживачке организације да имају бољи увид у своје тренутно стање и одаберу ону могућност која ће повећати њихову вредност и пласирати их на нова тржишта. На догађају ће и компаније корисници међународних и домаћих финансијских подстицаја и програма представити своја искуства. У оквиру програма, биће организоване две панел дискусије:

Панел 1: "Програми финансирања иновација у малим и средњим предузећима – фокус на европске перспективе "

Панел 2: "Програми финансирања иновација у малим и средњим предузећима – фокус на домаће перспективе "

Пријаве су обавезне путем следећег ЛИНКА.

Пријаве најкасније послати до 03. априла 2023. године до 16:00 часова.

Агенда

Позивно писмо

За све додатне информације можете се обратити Служби за иновације: inovacije@pks.rs .

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.