Семинар „Снагом знања у безбедну будућност"

Више од 750 учесника окупило се на семинару „Снагом знања у безбедну будућност“ који се одржавao од 13. до 16. марта на Златибору, у студентском одмаралишту „Ратко Митровић“.

Семинар организује Иницијатива студената Факултета безбедности уз подршку управе Факултета безбедности и Универзитета у Београду.  

Семинар су отворили ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић, декан Факултета безбедности УБ проф. др Владимир Цветковић, у име Министарства одбране начелник департмана друштвено-хуманистичких наука Универзитета одбране пуковник др Саша Деветак и председница Студентског парламента Факултета безбедности Милица Стојановић. Ректор Ђокић истакао је мултидисциплинарност студија безбедности као кључни фактор снажног развоја ове научне и друштвене области, у складу са глобалним променама и изазовима.

Учесници семинара су са Факултета безбедности Универзитета у Београду и Војне академије, као и сродних високошколских установа из Ниша, Новог Сада, Београда и Скопља. Неке од тема ове године су од аутомафије, система моћи, методике откривања тајних лабораторија за производњу синтетичких дрога, до родне равноправности у сектору безбедности и каријерног развоја алумниста.

Студентски парламент Факултета безбедности већ четири године успешно организује овај стручни студентски семинар, који је један од најпосећенијих и најпопуларнијих семинара у организацији студената Универзитета у Београду и у региону. На досадашњим семинарима је учествовало преко 3.000 студената из Србије, Републике Српске, Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Руске Федерације.

Извор: Универзитет у Београду 

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.