НТП Београд представљен као успешан пример на Регионалном састанаку у Казахстану

Научно технолошки парк Београд ( НТП Београд) представљен је као успешан пример у подршци развоју иновација на Регионалном састанаку о унапређењу капацитета техно-паркова за комерцијализацију IP-а у региону држава чланица EAPO у Казахстану.

На позив WIPO (World Intellectual Property Organization) који је у сарадњи са EAPO (Eurasian Patent Organization) организовао ову дводневну интернационалну конференцију (14-15. март), директорка НТП Београд Гордана Даниловић Грковић имала је част да подели искустава тима од почетка развоја првог технолошког инкубатора (БИТФ), до успешног развоја НТП Београд, и колики утицај је то имало на развој иновационог екосистема Србије.

Уз резултате постигнуте од оснивања 2015. године, од када је НТП Београд подржао више од 180 компанија у развоју и комерцијализацији иновативних производа и услуга, представљен је и први pre-seed акцелераторски програм у Србији – Raising Starts, који НТП Београд реализује уз подршку Владе Швајцарске, подржавајући раст нових стартап компанија и доприносећи развоју региона заснованих на иновацијама. Посебна подршка стартапима у оквиру овог програма односи се на заштиту интелектуалне своје, уз подршку Швајцарског института за интелектуалну својину.

Директорка НТП-а говорила је ближе о раду на IP компоненти са свим компанијама чланицама, а представила је и први Водич о интелектуалној својини за српске стартапе урађен у сарадњи са WIPO и Заводом за интелектуалну својину Републике Србије који укључује и примере коришћења права интелектуалне својине у пословању код пет стартапа из заједнице.

Извор: Научно технолошки парк Београд

 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.