Подршка женама сваки дан

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, Ерсте Група је уз помоћ вештачке интелигенције креирала анимацију посвећену Ани Нагл, првој жени која је у Erste Oesterreichische Spar-Casse затражила и добила хипотекарни кредит још давне 1822. године.

Ерсте Банка наставила је традицију подржавања жена предузетница коју је пре два века започела Erste Oesterreichische Spar-Casse. Иако се последњих година жене у Србији све чешће одлучују да покрену сопствене бизнисе, анализе Ерсте Банке показују да је за њих тај пут и даље изазовнији него за мушкарце.

Према подацима Привредне коморе Србије, 31% предузећа је у власништву жена. Ипак, и поред свих изазова са којима се сусрећу, 87% предузетница је задовољно јер су ушле у предузетничке воде.

Кроз свој програм "Корак по корак", намењен почетницима у бизнису и препознатљив по јединственој комбинацији финансијске и менторске подршке, Ерсте Банка посебан акценат ставља на финансијску инклузију жена. Од покретања овог програма 2016. године до данас, кредитну подршку добило је преко 420 клијената, укупне вредности од 4,5 мил ЕУР, а трећину клијената кредитираних кроз овај програм чине управо предузетнице.

Извор: Екапија

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.