Позив за иновативне компаније да учествују у програму економског развоја Дубаија

У марту 2021. УАЕ су покренули своју десетогодишњу свеобухватну стратегију, која има за циљ да индустрију учини мотором одрживе националне економије.

Овом стратегијом Емирати планирају да се позиционирају као глобални индустријски хаб до 2031. године и да са садашњих 133 милијарди дирхама (36,2 млрд УСД) достигну 300 милијарди дирхама (81,7 млрд УСД) бруто националног производа.

Власник компаније  RAM Investment Ltd - DXB Holding, шеик Рашид Бин Ахмед Ал Мактум ангажовао је међународни правни конзорцијум сачињен од три водеће правне фирме да изврше скрининг и саветовање потенцијалних предузећа. Ту делатност ће у Србији и региону обављати адвокатска канцеларија SOG  из Београда, а у Мађарској Адвокатска канцеларија др Андраша Бороша Арпада и CERHA HEMPEL, чији је извршни партнер др Тамаш Полауф. Новоосновани конзорцијум анализираће апликације иновативних предузећа посебно у области индустријског развоја, ИТ-а, фармацеутске и здравствене индустрије и транспорта, која имају снагу да допринесу модерној, енергетски ефикасној и одрживој економији Дубаија.

Индустријска стратегија УАЕ "Операција 300 милијарди" отворена је за читав низ сектора. У фокусу су информационе технологије и вештачка интелигенција, али и научни и високо-технолошки секторски пројекти који укључују биотехнологију, микробиологију, обновљиве изворе енергије, метеорологију и управљања водама. Поред тога, стратегија укључује и сарадњу са компанијама из петрохемијске, металске и свемирске индустрије. Затим, индустрију гуме и пластике, машина и опреме, електронских уређаја, фармацију и медицинску технологију.

Извор: Екапија

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.