Мејкерс лабови у 11 изабраних средњих школа до краја године

На конкурсу за средње школе из целе земље, који је у децембру расписала Група за образовање, изабрано је 11 које су испуниле услове на најсадржајнији начин.

Једанаест школа широм Србије добиће ове године Мејкерс лабове. На конкурс се пријавило 60 школа свих профила, а изабране међу њима показале су највећи капацитет и потенцијал за иновативни рад са ђацима и жељу да га усаврше у складу са трендовима у привреди и научним иновацијама 21. века.

Мејкерс лабови су јединствени иновативни и мултидисциплинарни простори, урађени по моделу учионице будућности, које су осмишљене у Центру за промоцију науке. Програм у лабовима подстиче експериментисање и предузимљивост код ученика, док наставницима омогућава да на иновативан начин приступе настави повезујући више области у оквиру једног школског часа. Ученици су охрабрени да своје идеје практично примењују, упознају се са различитим областима и тако стварају јаснију слику о својим будућим каријерама. 

Изабране школе добијају подршку и када је реч о едукацији и подршци наставницима, код ваннаставних програма у складу са интересовањима и потребама ученика, као и када је реч о повезивању са стручњацима из привреде, науке, културе и других релевантних области друштва.

Списак изабраних школа на конкурсу за 2023. годину можете погледати на следећем линку

Извор: ЦПН 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.