EPO такмичење за колективно уметничко дело ђака основних школа

Европски завод за патенте (EPO) покренуо је дечије такмичење за колективно уметничко дело (Kids’ collaborative art competition) на тему одрживости, технологије и иновација. Конкурс је отворен за све основне школе које се налазе у било којој држави чланици EPO-а (Србија је земља чланица), као и држави проширења или држави валидације.

Свака основна школа у држави чланици EPO-а може да учествује, подстичући ученике да изразе своје снове о одрживом свету. Деца (најмање петоро деце у тиму под руководством наставника) могу да учествују креирањем уметничког дела и на тај начин могу да освоје награду од 3 000 ЕУР за подршку иницијативи за одрживост креираној у школи.

Уметничко дело креирано као плод заједничког рада и надахнућа може бити цртеж, слика, скулптура у којој деца изражавају своје иновативне идеје за постизање нпр. мање загађења, више зелених површина, побољшање здравља и исхране, једнаке могућности за све. Шта год деца сматрају важним у овом домену.

Овај конкурс представља део програма активности поводом обележавања 50 година од потписивања Европске конвенције о патентима.

Сазнајте све детаље о конкурсу на следећем линку (на српском језику) или на сајту EPO-a, где можете поднети пријаву на конкурс.

Извор: Завод за интелектуалну својину Републике Србије 

Newsletter

За више информација о актуелностима из области иновација, пријавите се за наш Newsletter.

Успешно сте се пријавили.

Већ сте пријављени.

Ова адреса се не може пријавити.